Nu är sommaren på väg ut och hösten bultar på dörren. Denna sommaren har faktiskt varit riktigt härlig och jag har hunnit spendera mycket tid utomhus. Mycket av min lediga tid satt jag bara hemma i min trädgård. Och något som jag verkligen har saknat är en ordentlig uteplats, så man har ju fått sitta med stolarna i gräset. Men nästa sommar skall vår nya uteplats vara färdig. Planerna är att börja bygga redan nu under hösten.

Det är mycket att tänka på när det kommer till vilken beläggning som jag till sist kommer använda till uteplatsen. Kullerstenar ger ju ett snyggt och klassiskt utseende. Men är man inte tillräckligt noggrann så kan ytan bli ojämn och bord och stolar vippar om man vill röra på sig. Med stenplattor så får man alltid en jämn yta, men jag tycker att det ser ganska så trist ut och enformigt ut. Så jag har funderat på hur man skall kunna lösa problemet.

Under sommaren har jag hela tiden byggt upp vissa skisser på uteplatsen i huvudet. det är föst nu som jag har börjat rita ner några idéer. Min tanke är att nu kombinera kullersten och stenplattor. på så sätt får jag en varierad och snygg yta där man även kan sätta ner ett bord så att det står stabilt.

Eftersom kullerstenarna är gjorda av äkta granit så innebär det att de bli mycket dyrare än stenplattor. Priset för stenplattor är knappt en fjärdedel så mycket. detta gör att min uteplats blir både mer praktisk och billigare med stenplattor.

Längte redan till nästa sommar då jag kan sätta mig utomhus och njuta av min nya fräscha uteplats!