Anpassad kontorsstädning för en trevlig arbetsmiljö

En trevlig arbetsmiljö på ett kontor är uppskattat av de allra flesta. När man sitter ner i samma lokal hela dagarna behöver man en inspirerande och trevlig miljö för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. 

Inred med eftertanke

Det är viktigt att man har ergonomiska möbler på ett kontor för att inte få värk i kroppen av allt stillasittande. Det är även bra att ha höj- och sänkbara bord för att kunna variera sin arbetsställning under dagen. Något som kan vara väldigt uppskattat är soffor och fåtöljer som anställda, besökare och kunder kan sitta och slappna av i under raster eller i väntan på ett möte. 

Färger och växter piggar upp miljön

Genom att ta in växter på ett kontor kan luften förbättras och det blir dessutom en trevligare och mer levande miljö. Några exempel på växter som kan vara luftrenande är gerbera, krysantemum, murgröna, svärmorstunga, fredskalla, ampellilja och gullranka. Genom att ta in lite livliga kulörer så kan man förhöja stilen och känslan på kontoret, man ska dock passa sig för att ta in allt för många färger och mönster då det kan uppfattas rörigt.

Tänk på belysningen

Det är viktigt att ha fullgod belysning för att man ska slippa kisa och anstränga ögonen, något som kan leda till huvudvärk och trötthet. Man ska därför se till att ha god allmänbelysning och komplettera med bordslampor och golvlampor där det finns behov.

Håll kontoret rent och fräscht

Att hålla kontoret rent och fräscht gör det till en trevligare plats att arbeta på. Det är dessutom väldigt viktigt för att minimera risken för spridning av bakterier och virus. För bästa resultat bör man anlita en städfirma som kan ta hand om städningen på en regelbunden basis. Stockholms Allstäd är en flexibel städfirma som anpassar sig efter kundernas behov, läs mer på https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning-stockholm/.