Att grilla en el-efant

11 maj 2019 Mikael Barani
Att grilla en el-efant

Thomas Edison är ett välbekant namn bland många. Han var en amerikansk uppfinnare och industrialist som bland annat uppfann den första riktigt funktionella glödlampan. Han hade även patent på likström, vilket länge var standard inom eldistribution.

Alltså var det föga överraskande att Edison kände sig mindre glad när en serbisk uppfinnare vid namn Nikola Tesla dök upp. Med sig hade han nämligen en upptäckt som hotade Edisons inkomster från likströmspatenten. Tesla hade nämligen upptäckt växelströmmen, vilket skulle göra det billigare att distribuera ström över stora avstånd.

Detta var upprinnelsen till ett el-krig där Edison bland annat grillade en elefant med växelström. Allt för att bevisa att den var ”farligare” än likströmmen.

Till slut visade sig växelströmmens fördelar vara för uppenbara. Tesla gick vinnare ur en strid som han nog tyckte var mer distraherande och jobbig än något annat.
Än idag är det den som används som standard i våra elnät.

Om du själv vil undvika ett krig med din elledningar när något går fel, och bor på västkusten, så finns det ett gäng rutinerade elektriker i Göteborg. Ett företag som har över 20 års erfarenhet av att lösa alla möjliga problem relaterade till ström.
Agitar Elservice har sitt huvudkontor i Stenkullen, öster om ”Gôtet”, just vid E20. Detta strategiska läge gör att man snabbt kan rycka ut till hela Göteborgsområdet om något akut skulle dyka upp.

Naturligtvis behöver du inte ha några akuta problem för att kontakta Agitar Elservice, utan kanske rör det sig om något projekt som du har planerat länge. Då kan du kontakta företaget via telefon eller kontaktformuläret på agitera.se.
Skickar du in dina ritningar tillsammans med din förfrågan så kan du även få en preliminär offert för vad jobbet kan tänkas gå på.

Agitar Elservice jobbar exklusivt med ELKO-produkter och material när det kommer till installationer och reparationer. Detta innebär att du som kund inte bara för högsta kvalitet på hantverk, utan även gällande hårdvara.