Bortglömda pengar i byrålådan?

Bortglömda pengar i byrålådan?

Runt omkring i landet så ligger det gamla bortglömda smycken och samlarmynt. Ofta så tänker man inte på det värdet och att man lätt kan omsätta det till pengar i handen. Att sälja privat på exempelvis blocket kan vara svårt och osäkert. Dessutom kanske man själv inte vet det rätta värdet.

Att anlita ett specialiserat företag lönar sig alltid i längden. Idag är det enkelt att sälja silver, du behöver inte ta dig till en pantbank utan kan lätt sköta det via internet. Kontrollera bara så det inte finns några dolda avgifter.

 

Sälja silver och guld enkelt

Vad ska du då tänka på? sälja silver och guld är idag väldigt enkelt och säkert. Vill du kan du till och med göra det på distans med säker post som är försäkrat upp till en halv miljon kronor. Du kan såklart även uppsöka en butik i person. Men visst är det skönt och smidigt att sköta allt hemifrån?  Fri service och utan dolda avgifter gör det till ett enkelt val när du vill sälja guld, silver och dessutom även frimärken. Det är också lätt att jämföra företag så du känner dig trygg med din affär.

 Värdering

Genom att anlita proffs som är certifierade så får man garanterat en rättvis värdering utan att behöva oroa sig. Det är bra att kolla om företaget har medlemskap i AB Philea som är Sveriges största auktionshus.  En del garanterar rätt pris och kan även auktionera ut smycken där värdet är högre än metallvärdet. Det går såklart även att anlita värderingsman utan att binda sig för försäljning. Tänk på att värdet kan ändras så om du tycker att priset du erbjuds är för lite så går det att avvakta. Så om du har silversmycken och annat silver som ligger hemma och skräpar kan det bli ett trevlig tillskott i kassan.