Den hela människan

01 augusti 2020 william eriksson

Inom österländsk medicin finns det en strävan efter den hela människan där man ser en person som en total av alla sina byggstenar från celler till själen. För att man ska må bra så behöver allt vara i samklang och harmoni. Man ser också andningen som grunden till allt läkande och välmående vilket man kan se inom de otaliga träningsformer som yoga, taichi, quigong med flera. Att alla delar har kontakt är även något man arbetar med inom tantramassage i Göteborg, där man inte enbart behandlar kroppen utan även ser till energier och själens föda för bästa läkning och hälsoeffekt.   

 

Massage för alla

Även om tantramassagen är en mild massage vars mål är att samla ihop och hela människa och själ så är det vanligast att man använder sig av denna slags massage för vuxna. Det är viktigt att man som mottagare kan ta instruktioner och känna in den stämning och avslappning som krävs för att man till fullo ska få ut det mesta av behandlingen och dess hälsofrämjande egenskaper. Men även om en av delarna i tantramassage är sexuell terapi och energi så innebär det inte att det pågår någon sexuell handling. Så vill man undvika det behöver man inte oroa sig som patient. Det är istället en stark energi som man kan använda sig av som styrka och läkande och därför bör vara balans. 

 

 

Arbeta inom tantra

De som arbetar inom någon hälsofrämjande behandling där samlingsnamnet är tantra har ett intresse för helheten som är människa och själ. Det kan vara någon som arbetat inom det andliga området, men även de som är utbildade inom den vanliga västerländska massagen och som nu vill utöka sitt område. Vilken bakgrund man än har så är det viktigt att man utför tantramassage på det sätt som det är menat och att man har alla korrekta utbildningar som krävs.