Det bästa med stugsemester

Stugsemester passar alla åldrar och är ett utmärkt semestermål för familjer. De flesta stugor är placerade nära djur och natur vilket skapar en avslappnande miljö. Semester är till för att ha roligt och slappna av och därför erbjuder många semesterstugor aktiviteter som sportfiske. Närheten till naturen skapar en vacker och bekymmerslös omgivning.

 

 

Välja rätt stuga 

 

De flesta stugbyar erbjuder flera olika stugor beroende på storlek på gruppen och önskemål. Oftast kan man lämna önskemål om placering och ange antalet bäddar. För de allra minsta i familjen bör det finnas barnstolar och spjälsängar utrustade i stugorna. Priser på stugorna brukar variera främst beroende på säsonger. Är det högsäsong, alltså mitt i sommaren, kommer priset troligtvis vara högre än sent på säsongen. Stugbyar i Sverige brukar sällan hålla anläggningarna öppna under vinterhalvåret.

 

Att göra på stugsemester  

 

Oändligt många utomhussporter kan organiseras på stugsemestern som exempelvis fotboll, cricket eller lekar. Erbjuder stugområdet uthyrning av båtar finns flera olika alternativ. Varför inte ta en båttur ut på sjön och njuta av tystheten? Eller ta med någon öl och åka ut med båten för att fiska? För ett mer livat alternativ går det att spänna fast badringar eller utföra andra olika vattensporter. 

 

Grillning är en vanlig del av semestern och med lite tur blev det någon fångst från fisketuren tidigare på dagen. För den som vill bada och slappna av vid något annat än poolerna kan badplatser vara ett bra alternativ. Många stugområden erbjuder badplatser med bryggor där det både går att bada i sjön och samtidigt koppla av i solen på stranden. 

 

Slappna av på semestern 

 

För maximal avslappning på semestern är spa- och relaxavdelningar ett bra val. Ofta erbjuder stugområden pooler och bubbelpooler till sina gäster för extra lugnande stunder. Det finns även möjlighet att hyra spa och relaxavdelning för att ensam använda anläggningen. Passar extra bra för exempelvis ett kompisgäng, möhippan eller svensexan och firmafesten.