En ny glasvagn som är bättre än den gamla

13 mars 2022 Lily Hansen

editorial

Du har mer gemensamt med en glasvagn än du kanske tror. Visst, det finns väl kanske ett par saker som skiljer er åt. Du går på två ben, glasvagnen rullas fram på hjul. Du har begränsade möjligheter att bära på stora kvantiteter av glas, glasvagnens förutsättningar är desto bättre. 

Men både du och glasvagnen har gemensamt att ni så småningom kommer att komma till en punkt när ni byts ut på arbetsplatsen. Du byts ut när du går i pension eller byter jobb. Glasvagnen byts ut mot en ny variant den dag som den gamla helt enkelt inte längre håller måttet. Eller när det plötsligt finns en ny och bättre variant på marknaden.

Det är så livet ser ut. Man går vidare och ersätts av någon ny. Som sagt gäller det också glasvagnar. Även om en sådan typ av vagn kan hålla i många år kommer till slut den dag då den inte längre fyller den funktion som man hoppats att den skulle göra. Då är det inte mer att be för än att uppgradera till en ny glasvagn.

 

ny glasvagn

 

Sunt förnuft väger över nostalgi

Den nya glasvagnen kan ni så småningom använda till samma typ av arbetsuppgifter som den gamla. Med den stora skillnaden att det rimligtvis görs ännu bättre. Sannolikt fanns det en anledning till att den gamla ersattes. Den nya vagnen kanske rullar betydligt smidigare eller kan bära betydligt mer glas än sin föregångare. Båda två är naturligtvis fullt legitima anledningar till att investera i en ny glasvagn. Nostalgi ska aldrig stå i vägen för sunt förnuft.

När industrin utvecklas och det krävs mer av er som lagerarbetare ska naturligtvis inte hela bördan falla på era axlar. Det är exakt det som är poängen med glasvagnarna. Kanske handlar det i så fall inte om att ersätta den befintliga vagnen, utan att komplettera den med fler.