Ett säkert bilköp

15 maj 2019 jonas olsson
Ett säkert bilköp

Att köpa bil är ofta en bland de största privata affärerna som en person gör. Det kan vara inblandat relativt stora summor pengar i ett bilköp. Vid ett bilköp har vanligen säljaren mer information om bilen är vad köparen har. Det är säljaren som har haft bilen under en kortare eller längre period. Det är vanligen säljaren som vet om de styrkor och svagheter den aktuella bilen har. Säljaren har märkt om det klunkar i bilen när man svänger. Säljaren vet om bilen är svårstartad när det är kallt ute. Säljaren har alltså fördelen att känna till just denna bil betydligt bättre än köparen.

 

Ett köp med garanti

En bil besiktigas vanligen inte inför en försäljning på samma sätt som man till exempel gör med hus. För att du som köpare ska känna dig lite säkrare när det kommer till bilköp kan du välja att köpa bilen från en bilfirma.

Bilfirmor har vanligen tre månaders garanti. Det innebär att om du upptäcker ett eller flera fel inom tre månader från köpet, som funnits där vid köpet, så står bilfirman för att åtgärda upptäckt fel. En garanti är en trygghet för dig som köpare. Bilfirmor siktar oftast in sig på ett eller ett fåtal bilmärken. Om du är intresserad av Ford i Stockholm kan du till exempel besöka Vallentuna Motor som både har nya och begagnade bilar.

 

Garanti hos Ford

Ford har flertalet olika garantier för att du som köpare ska känna dig trygg. Ford har en nybilsgaranti på två år. Ford har även en utökning av nybilsgarantin som sträcker sig upp till fem år. Utökningen av nybilsgarantin är snarlik nybilsgarantin, men med några undantag.

Förutom detta har Ford även vagnskadegaranti, garanti mot genomrostning, lackgaranti samt ett speciellt garantipaket för Fords Transportbilar. Alla dessa garantier ger dig som köpare en trygghet. Du som köpare vet att eventuella fabrikationsfel som upptäcks inom en rimlig tid efter köpet inte belastar din ekonomi.