Få ut max av bilen med hjälp av motoroptimering

15 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Sökmotoroptimering kanske de flesta har hört talas om. Du vet det där systemet för att få så bra resultat i Googles sökmotor som möjligt. Inte? Tja, kanske är det inte så många som har hört talas om det. Det kanske är betydligt fler som har hört talas om sökmotoroptimering utan “sök”. Det vill säga motoroptimering. Det där man lämnar in sina bilar på service för att göras, så att de kan få ut så mycket som möjligt av sin bil. Det känner du nog till.

Motoroptimering har dock mer eller mindre samma syfte som tidigare nämnda sökmotoroptimering. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av det man har. I det här fallet bilen. Ur flera aspekter. Till exempel vill du såklart att din bil ska köra så miljövänligt som möjligt. Du vill ju vara med och rädda planeten från avgaser och annat klimatförstörande. Det är en av sakerna som optimeras i samband med en motoroptimering.

 

Köp inte en ny bil

En annan sak som man ser över när du lämnar in bilen för en motoroptimering är bränsleförbrukningen. Det är ganska onödigt om du kör omkring med en bil som drar betydligt mer än vad den skulle kunna göra. Skulle du kunna köra längre sträckor på mindre bränsle är det förstås någonting du bör försöka göra. Med andra ord, du optimerar motorn och bilen på ett sätt som gör det möjligt. 

Som sagt, det handlar om att få ut så mycket av sin bil som möjligt. Både ekonomiskt, miljömässigt och när det kommer till upplevelsen. Ofta i kombination med varandra. Du måste alltså inte köpa en ny bil när du känner att du behöver byta upp dig. Du kan också lämna in den för motoroptimering. Det är en betydligt mer hållbar lösning. Både för produktionen, men också för plånboken.