Förläng sommaren

Förläng sommaren

Känns det alltid jobbigt när sommaren börjar ta slut? Är det en tråkig dag när det inte längre går att skjuta upp att ställa undan balkongmöblerna? Då kanske det är dags att fundera på att bygga ett uterum. Med ett uterum förlänger du sommaren och får ytterligare tid på balkongen eller terrassen. Ett uterum blir vad du gör det till. Allt ifrån en inglasad balkong som håller vind och regn borta under sommaren, till ett fullt isolerat rum. Ett rum där du kan sitta och läsa en bok och dricka en kopp kaffe även under de allra kallaste vinterdagarna.

 

Olika typer av uterum

Det finns i princip tre olika nivåer på hur ett uterum isoleras, och därmed på hur det kan användas: Den första och enklaste är att det inte isoleras alls, utan man bara använder enkelglas och plast för att bygga in balkongen eller terrassen. Detta uterum kan användas under sommaren och värms inte upp. Den andra nivån innebär att det används oisolerade partier med isolerglas, och en tjockare plast. Då kan du hålla uterummet frostfritt och förvara växter och utemöbler där under vintern. Den tredje nivån innebär att det används material som isolerar uterummet fullständigt och att det i princip blir som ett extra rum i huset.

Skräddarsytt uterum

Det finns färdiga stommar och moduler som man kan använda för att glasa in sin balkong, men det finns också företag som bygger ditt uterum precis som du vill ha det, utan några standardiserade moduler. Det gör att ditt uterum blir unikt och helt anpassat efter ditt hus och dina behov. Ingen annan har ett exakt likadant rum som du. Att göra en sådan tillbyggnad är en stor investering, så det är viktigt att gå igenom allt noga med det företag du väljer att anlita. Men det kan också höja värdet på ditt hus avsevärt om det görs bra.