Gör om hemma enkelt

Gör om hemma enkelt

Känns det överväldigande bara vid tanken på att börja möblera om och göra om i hemmet? Första tanken som dyker upp kanske är omfattande och dyra renoveringar som kommer att ta månader att bli klar med. Så avancerat behöver det inte vara – att göra om och förnya hemmet kan vara både enkelt och billigt, om inte helt kostnadsfritt till och med. Med några enkla medel kan du snabbt få ditt hem att kännas uppdaterat och förnyat. Det är dessutom ett riktigt bra val för miljön också, inte bara plånboken, eftersom du slipper köpa sådant som är nyproducerat.

Ett av de allra mest vedertagna knepen för att ändra om hemma är att möblera om. Testa dig fram till vad som blir bäst, kanske passar sängen mycket bättre i mitten av rummet än in mot hörnet? Och soffan kanske passar mycket bättre åt en annan vinkel? Tänk kreativt och prova flera olika lösningar innan du bestämmer dig. Blir det inte bra är det ju bara att göra om det igen lite längre fram. Missa inte att utnyttja väggytorna för att ge hemmet en ny känsla – till exempel med väggdekorationer från sohu-shop.se väggdekor vilket genast ger ett nytt intryck till hemmet och mer liv åt väggarna.

För att göra om lite mer regelbundet är det smart att bara använda vissa saker som gardiner, dukar och sängkläder efter säsong. Du kan till exempel ha ljusare färger under våren och dovare toner under vinterhalvåret. Genom att göra så blir det inte samma saker som står framme hela tiden vilket ökar risken för att du ska tröttna på dem. När du istället lägger undan en del möblemang i ett halvår så finns risken att du till och med glömmer bort att du hade dem eller så har du tid på dig att sakna det som inte är framme.