Har du resurser till svetsarna när nöden kräver det?

22 september 2021 Mikael Barani

Byggandet i Sverige går som tåget, oavsett något virus eller inte. Faktum är att branschen knappt märkt av någon effekt – fram tills nu. De världsomspännande förseningarna gällande frakt och leveranser har under de senaste månaderna börjat märkas inom de flesta sektorer och den som inte redan har tagit höjd för detta gör nog rätt i att göra det idag.

Beredd på förändringar

För det kan trots allt vara så att vi bara har sett början av ett fenomen som kommer att vara under en lång tid framöver.
Att därför se över inventarierna och skaffa sig en buffert är en sådan sak som gör att man kan blicka framåt med en känsla av ro. Dessutom handlar det om att kultivera tillit hos sina kunder samt att det såklart ger en marknadsfördel om man är en av dem som faktiskt har resurser.

Att till exempel lagra upp med gasflaskor från Primagaz – https://www.primagaz.se/gasolflaskor/gasolflaskor-till-foeretag – är en sådan sak som den kloke gjorde redan igår. Som tur är så är det näst bästa tillfället för detta idag. Det är aldrig försent, förrän det är det.

Kanske är det så att allting faktiskt löser sig till det bästa. Om det däremot skulle bli ännu större förseningar och längre uppehåll i fraktleden är det som sagt en god idé att ha lite extra resurser att ha tillhanda.

Sedan är det en god idé att helt enkelt ha ett välsorterat lager även i vardagen. Den skär ned på behovet av tidskrävande spontanhandlingar där man kanske får kuska kors och tvärs för att köpa sådant som fattas.

I grund och botten handlar det helt enkelt om att vara beredd på det oväntade. Att ha en liten marginal när nöden så kräver. 
Vi lever i en värld där vi är vana vid att alltid kunna få tag i allting – på relativt kort varsel dessutom. Har historien sagt oss något är det att det alltid sker förändringar.
Står du redo då?

Fler nyheter