Hundburar till bilen finns i många storlekar

Har du en hund eller fler så kanske du transporterar hunden i bilen ibland, och säkerheten för hunden är lika viktig som din egen. För att hunden ska kunna åka säkert i bilen så finns det många olika modeller och storlekar på hundburar bil som du kan välja på

 

Välja rätt hundbur

När du ska välja rätt hundbur så finns det en del faktorer som du behöver se över. Det som du ska ta hänsyn till är till exempel om det ska finnas annan plats i bilen, hur stor är bilen, ska buren stå permanent i bilen, hur stor är hunden och ska baksätet kunna fällas ner?

Det du mer bör tänka på är hur lång bilresan är, ska din hund bara kunna ligga ner under en kort bilfärd eller behöver den ett större utrymme under en lång bilresa? Du kanske behöver använda en stor del av bagageutrymmet eller eventuellt baksätet till andra saker. De flesta hundar trivs bäst om de inte har för stor plats att röra sig på under transport.

 

 

Säker transport av hund i bilen

Det är viktigt att du transporterar din hund på ett säkert sätt när du använder bilen. Har du god uppsikt över hunden under hela transporten kan du transportera den i kombiutrymmet på din bil. Hunden ska inte utsättas för risk att skada sig eller lida i samband med transporten. 

Det är din skyldighet att se till att hunden är säkrad vid inbromsning. Det kan du göra genom att till exempel använda transportbur, lastgaller eller säkerhetsbälte som är anpassat för hundar. Om du använder en bur för att transportera din hund så ska den vara utformad och placerad så att hunden får god ventilation och skugga. Du måste även se till så inte bagage eller andra föremål kan falla över hunden och skada den.