Köket är husets hjärta

20 maj 2019 jonas olsson
Köket är husets hjärta

Börjar du tröttna på ljudet från den där läckande kranen eller vill du bara ha en nystart i vardagslivet? Det sägs ofta att köket är husets hjärta. Kanske är det därför det kan vara en sån smärtsam process att behöva renovera köket. Köket är en ständigt närvarande plats under hela dagen och att välja rätt kan ofta kännas väldigt överväldigande. Det är nästan som att utbudet och möjligheterna är oändliga idag. Och samtidigt den ganska tryckande, men peppiga känslan av att det är så himla viktigt att du lyckas skapa en stimulerande miljö för dig och din familj att trivas i.

 

Oändliga möjligheter

Men en bra och tydlig strategi kan vara nyckeln till framgång. Om köket är husets hjärta måste väl diskbänken vara aortan, eller hur? Varför inte fokusera lite extra på den då? Satsa på diskbänkar som är hållbara, enkla, eleganta och får resten av din vardag att flyta på utan hinder. Material av hög kvalitet, snygga linjer och avgörande detaljer som är lika lätta att älska första dagen som efter flera år. En diskbänk du förtjänar, helt enkelt. Men även här kan utbudet kännas lika enormt. Kanske du behöver ta ett djupt andetag och kolla ett steg längre, ut genom köksfönstret mot den blommande trädgården.

När miljön mår bra, mår du bra

Ett företag som strävar efter att minska sin miljöpåverkan och tänker hållbart är Intra, genom till exempel lokal produktion och återvinningsbart rostfritt stål. Det handlar om att skydda miljön och samtidigt kontinuerligt arbeta för att minska den totala miljöbelastningen. De har sedan starten varit ledande inom skandinavisk design och har gjort sig kända för sin högkvalitativa design. I takt med att medeltemperaturen ständigt stiger är det viktigt att tänka till en extra gång. När miljön mår bra mår du bra och det behöver inte längre gå ut över designen.