Långresa under vinterhalvåret

Långresa under vinterhalvåret

Att bege sig ut på en långresa är mångas dröm. En del vill resa runt till massor av olika platser för att upptäcka så mycket nytt det bara går under sin resa. Men sedan finns det människor som gärna stannar en längre tid på sitt resmål. 

Att som resenär bli kvar ett tag på samma ställe har sina fördelar. Man lär känna kulturen på platsen mer på djupet och det är lättare att få kontakt med lokalbefolkningen. Och att bli vän med någon som bor på resmålet har många fördelar. Kanske blir man inbjuden på middag eller får upptäcka något som de andra resenärerna inte får chansen till.

 

 

Spendera vintern i Spanien

Många flyr Sverige under vinterhalvåret för att slippa snöslasket hemma som man annars måste ha att göra med. Ett land svenskar gärna återkommer till år efter år är Spanien och med sina många soltimmar är det ett ypperligt ställe att fly till. Oftast spenderas långresan i södra Spanien under vinterhalvåret för där är det mest chans till sol. Klimatet är härligt varmt på vintern i södra Spanien med 15-20 grader. Solkusten har länge varit en favorit bland svenskar och många arrangerade långresor går dit. Ett populärt ställe för långresor på solkusten är Puerto Banus.

 

Puerto Banus

Solsäkra Puerto Banus är känt för sin stora hamn och ligger endast sex kilometer från Marbella som ligger i provinsen Malaga. Hamnen har plats för 1000 båtar och gillar man båtar så ska man stanna upp här en stund för att titta på alla lyxiga yachter som ligger där. Långresor til Puerto Banus arrangeras under vinterhalvåret för dem som vill känna tryggheten i att boka sin resa med ett resebolag. Orten erbjuder förutom en stor hamn flera fina stränder och för den som gillar golf så finns det ett stort utbud av golfbanor.or.