Lektioner i ridning inom Stockholmsområdet

Det vanligaste gällande ridskolor är att de finns utanför tätorten eller byn. Men det finns även ett flertal ridskolor som har sin placering i eller vid sidan av en större ort. Det gör att fler får möjlighet att ta del av miljön och allt det goda som kommer av att ta ridlektioner i Stockholm. Konsten att ta hand om och att vara delaktig i någon av alla de sporter som hästar används till, är främjande för både sinnet och den kroppsliga konditionen.

 

Människa och häst

Ridning och ridsport är något mycket speciellt. Det är ett samspel mellan människa och djur som ger en närhet och kommunikation som annars är sällsynt. Hur man får en häst att agera med endast en lutning av kroppen eller ett mjukt tryck av skänkeln, är ibland gränsande till magi. 

Om man har sett på en tävling inom hästhoppning eller dressyr så är det fascinerande att se hur ryttaren inte ser ut att påverka hästen överhuvudtaget. Hästen bara agerar precis så som det är menat. Men bakom de resultaten ligger otaliga timmars träning för såväl ryttaren som hästen.

 

 

Motion eller tävling

Inom alla sporter krävs det träning för att bli bra och ännu mer träning för att bli bättre, eller för att hålla sig kvar på sin nivå. Så är det även för hästar och ryttare. Och precis som med andra sporter finns det de som bara utför sporten för att det är roligt eller för att man får bra motion. 

Ridlektioner hålls för alla typer av kunskapsnivåer och även för de som har häst eller inte har häst. För de som har en egen häst är det viktigt att man utvecklas tillsammans med sin häst. Därför använder man sin egen häst under alla lektioner, och får på det sättet motion och en ökad nivå av kunskap. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *