Mycket pang för pengarna på Danguitar.se

15 mars 2022 Mikael Barani

editorial

Det finns en fantastisk kraft i att lyfta en gitarr och låta den uttrycka allt det där som man känner inombords. 
Det är i varje fall en insikt som många som för första gången lyfter en elgura och drar över strängarna. Plötsligt frammanar man en tsunami av distade ljud ur förstärkaren och märker att man känner sig underligt hemma.

Bron mellan världar

Det är nästan som att man har fått fatt i en trollstav som förverkligar ens inre värld framför en. 
För musiken är ett språk lika mycket som det är ett sätt att bygga sitt inre landskap i denna yttre, fysiska värld. Kanske kan man kalla musiken för en av de många sorters broar som förbinder de båda verkligheterna. För det finns många andra sätt att göra det på.

För oss som har funnit att musiken är det bästa sättet att skapa magi i denna värld är det en smått otrolig tid att leva i. Det är lättare än någonsin att både ta del av andras skapande och förmedla den egna kreativiteten. 
För att inte tala om hur mycket information om hur man blir bättre som finns därute.

gitarr

Det finns mängder med fantastiska själar som har lagt ned tid och energi på att lära ut hur man blir bättre och bättre på att spela, sjunga och uttrycka sig själv.
Dessutom kan man idag få tag i bra grejer till priser som inte tömmer plånboken. Till exempel på danguitar.se.

Steget från kvalitetsgrejer till en låg peng till de riktigt dyra grejerna är inte särskilt stort längre. Ofta når du väldigt högt upp bara genom att hålla dig inom budgetklassen av instrument. Sedan avtar det mekaniska och tekniska värdet ju högre upp i prisklasserna som du kommer.
Samtidigt finns det såklart alltid folk som är villiga att betala de där extra slantarna för att få just det ljudet som de är ute efter.