När snön kommer

Tiden att byta från sommar- till vinterdäck ligger i kalendern men det är inte alltid som det stämmer överens med hur vädret ser ut. Varje år är det många som uppsöker en verkstad för att i sista minuten byta sina däck. Det kan uppstå köer som ringlar sig långa ut från däckverkstadens portar. När det blir akut blixthalka och man har sommardäck som kanske till och med är lite nedslitna så är det mycket farligt att färdas på vägarna. Skulle det dessutom vara så att man plötsligt måste köra långt så är det mycket riskabelt att inte ha korrekta däck på sin bil.  

 

Ett brådskande byte

Hos en däckjour, som exempelvis https://www.akutbargarna.se/, blandas kunder av olika slag. Alla behöver av någon anledning hjälp med att köpa och byta däck akut. Det kan vara för att man fått punktering, mönsterdjupet är för lågt eller halkan slår till innan man hunnit byta sina däck. Många som kommer in till en däckjour ska också köra långväga och har planerat precis allt utom att se över sina däck. Därför behöver de akut nya för att kunna göra resan på ett säkert och tryggt sätt. Vad anledningen än är så får man hjälp.  

 

 

Något för alla

En däckverkstad, och speciellt en som har jourverksamhet, behöver ha ett bra utbud av däck för att kunna serva alla typer av bilar och kanske även andra fordon som lastbilar. Ibland har man särskilda avtal med bärgningsbolag eller försäkringsbolag. Detta för att kunna hjälpa alla dem som av någon anledning akut blivit stoppade i färden på grund av sina däck. En försening på färden kan bli dyrt för de resande. Man kanske missar ett flyg eller en resa helt och hållet. Ska man dessutom färdas långt så kanske det inte finns något annat alternativ som buss eller tåg som passar när något akut inträffar.