Överlåt elen åt proffsen

Överlåt elen åt proffsen

Har du ett gammalt hus med el som behöver dras om? Eller kanske vill du piffa till hemmet med infällda spotlights i taket? Oavsett vilken typ av elarbete det rör sig om, är det inget du ska ge dig på själv om du inte är utbildad elektriker. En hel del hemmafix går utmärkt att spara in en slant på genom att själv dra på sig arbetsbyxorna, men när det kommer till el och elinstallation krävs det att man är kunnig och vet precis vad man gör. Chansa inte, utan kontakta istället en proffsig och bra elfirma på en gång. Bor du i krokarna kring Siljan, kan t.ex.Saras Elservice AB vara något för dig. Annars hittar du naturligtvis också en mängd andra duktiga elektriker genom en enkel sökning på nätet.

 

Elinstallation i våtutrymmen

Ska det dras el i badrum, tvättstuga eller någon annan typ av våtutrymme gäller det att vara extra försiktig. El och vatten är som bekant ingen bra kombination om det görs på fel sätt, därför är en auktoriserad elektriker ett absolut måste för sådana arbeten. Det kan handla om t.ex. ny belysning, fast installation av tvättmaskin och torktumlare eller vägguttag som är godkända för våta miljöer. Eftersom elektriker kan ha olika behörigheter, är det viktigt att kontrollera att den du väljer är auktoriserad för att utföra elinstallationer i just våtrum.

 

 

Riskfyllt med bristfälliga elinstallationer

Felkopplad el medför många risker och kan ge riktigt tråkiga konsekvenser om olyckan är framme. Faktum är att felaktiga elinstallationer ligger bakom många hus- och lägenhetsbränder, med ödesdigra konsekvenser som följd. Dessutom kan det bli problem att få ersättning från sitt försäkringsbolag om branden orsakats av ett elfel och det kan bevisas att elinstallationerna inte var fackmannamässigt utförda. Låt därför elektrikerna göra det de gör bäst, och slipp på så sätt onödiga risker och oro.