Papptak är ett prisvärt alternativ

25 april 2022 jonas olsson

editorial

När du ska byta tak, kanske du har tröttnat på tunga tegelpannor och vill ha något annat. Då är papptak ett både lättare och billigare alternativ. Det frestar inte på takläkten, utan det är ett lätt material.

Papptak håller inte lika länge som ett plåttak, och det kräver viss skötsel, men det kan ändå sägas vara ett prisvärt och bra tak. Ska du ha taket på ett förråd eller ett lantställe, kanske du inte frågar efter pråliga eller exklusiva material, utan vill främst ha en bra funktion. 

Fråga din takläggare till råds

Underarbetet måste vara bra, så att isolering och underlagspapp är intakt. Sedan är takpapp numera av hög kvalitet, så du kommer att uppleva att du har ett fint och modernt tak. Taket är mycket viktigt på ett hus, för det får inte finnas läckor eller fel som kan orsaka fuktskador. 

Därför är det också bra att anlita en professionell takläggare, för då får du största möjliga nytta av ditt tak. Oavsett vilket material du väljer vill du ha ett snyggt och hållbart resultat. Din takläggare har mångårig vana och du kan passa på att ställa alla dina frågor när du tar kontakt med en firma som gör jobbet åt dig. 

 

papptak

 

Få ditt papptak hållbart

Normal livslängd för ett papptak är tio eller femton år, men om du sedan sköter om det bra kan det hålla mycket längre. Du kan stryka det med takmassa, och då blir det fint igen. Det gäller också för gamla papptak som inte längre är så fina, för de får nytt liv med lite omvårdnad.

Papptak är enkla och funktionella, och de tillverkas med alla tänkbara miljöhänsyn. Det är ett fullgott alternativ till de dyrare taken, och med lite skötsel kan de hålla riktigt länge. Du sparar in stora kostnader på taket så att du kan göra andra reparationer också.