Pedagogiska leksaker är ofta väldigt bra för barnet

17 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Som förälder kan det ibland vara svårt att veta vilka leksaker man ska köpa till sitt barn på grund av det enorma utbudet. Visst finns det åldersrekommendationer som kan vara vägledande, men det kan fortfarande vara svårt att veta vilka leksaker som har en positiv effekt på barnets utveckling samtidigt som de är roliga för barnet att leka med. För lek kan vara så mycket mer än att bara ha roligt, det handlar om nyfikenhet och viljan att upptäcka och lära nya saker. Det finns till exempel leksaker som utvecklar barnets sinnen, muskler och kroppskontroll.

Var hittar man ”nyttiga” leksaker?

Så hur vet man vilka leksaker som gör vad? och var hittar man dem? Hos Lekakademin har de riktat in sig på pedagogiska leksaker av hög kvalitet. Fokus ligger på lärande och utvecklande leksaker i olika varianter för olika åldrar. Hos Lekakademin hittar man leksaker som kan användas för att stimulera, driva, stärka, utmana, förbättra och utveckla barnet.

Leksaker för kropp och hjärna

Något så enkelt som en boll kan vara till stor hjälp för ett barns fysiska utveckling. Bollspel kan till exempel hjälpa till att stärka grovmotoriken, balansen och öga-hand-koordinationen. Väljer man istället spel så kan barnet träna hjärnan på ett sätt som stimulerar koncentrationen och utvecklar det logiska tänkandet. Leksakskök, dockhus, bilbanor och utklädningskläder utvecklar barnets fantasi, precis som att målarböcker och pärlplattor uppmuntrar kreativiteten. Det finns helt enkelt massor av utvecklande leksaker för barn i alla åldrar. 

Lätt att hitta det man söker

Förutom att det finns ett brett utbud av roliga och utvecklande leksaker hos Lekakademin så har de dessutom gjort det enkelt att hitta det man söker. I menyn på hemsidan kan man bland annat välja ålder, vilken typ av leksak man söker samt vad leksakerna är bra för (till exempel motorik eller logik). Söker man leksaker som är både nyttiga och roliga för barnet så kan det därmed vara klokt att kika på sortimentet hos Lekakademin.