Pistmaskinen är nödvändig för skidbackar

En bra pistmaskin är ett måste för att hålla skidbackarna i schack. På alla ställen där man vill att snön ska vara optimal för skidåkning, så som skidbackar och spår för längdskidåkning där många människor åker ofta på samma yta, måste man använda en pistmaskin för att snön ska ligga på plats hela dagen. Underlaget blir annars svårt och nästintill omöjligt att ta sig fram på med skidor.

 

Snön packas till en jämn yta

Maskinen jämnar ut snön framför sig och löser även upp hårt packad snö samt isklumpar, för att till sist packa snön till en jämn och slät yta. Ytskiktet fryser då lättare och bildar en hård skorpa för att klara av belastningen som skidorna utgör. Man behöver en bra maskin av hög kvalité för att snön ska ligga på plats hela dagen, annars finns risken att den löses upp och flyttar sig vilket gör den svårare att åka på. 

På alla skidorter används högpresterande maskiner för att få snön på plats. När många skidåkare samlas på en och samma plats och använder samma yta är det extremt viktigt att snön är anpassad för det. För den som har åkt skidor är det kanske svårt att tänka sig hur mycket arbete som faktiskt ligger bakom den släta skidbacken, men svaret på frågan ”hur?” är pistmaskinen.

 

En pistmaskin kan användas inom flera områden

Pistmaskinen uppfanns på 1960-talet men är nu spridd över hela världen. Ett märke som nästan varit med från start och är kända för att tillverka högklassiga produkter är Prinoth. De har över 50 års erfarenhet av pistmaskiner. Deras maskiner används inom flera olika områden, bland annat alpin snöpreparering, transport, antarctica, preparering av längdskidspår och preparering av inomhusbackar. Är du i behov av en pistmaskin och vill ha en som håller hög kvalité är Prinoth lösningen, så gå gärna in och kika på pistmaskin.net.