Plantskola nära dig

18 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Varje gång du går förbi din grannes trädgård blir du grön av avund, för du vill ha en lika välskött grönyta som de har. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, eller om det är mitt i vintern eller vårens första dag. Alltid är trädgården fri från ogräs och alltid växer det något. Även om det bär dig emot så frågar du grannen om lite tips. Han svarar att han tar hjälp av en Plantskola i närheten.

Du vet knappt vad en plantskola egentligen är för något. Namnet säger såklart en del men du har ingen aning om vad man gör där. Din stolthet hindrar dig från att ställa fler frågor till grannen. Väl hemma frågar du dock om någon i familjen vet var plantskolan ligger och vad man gör där, men ingen är särskilt intresserad av dina funderingar. De förstår att detta har att göra med att gräset är grönare hos grannen.

 

Handelsträdgård 

Det blommar av tjänster

Eftersom ingen har lust att hjälpa dig går du ut i trädgården och börjar kantklippa. Att i alla fall få till en snygg övergång mot husfasaden fixar du själv. Men allt annat som du vill ska växa och frodas verkar bara hänga och sloka.

Du går in i den mest avskilda vrån och tar upp mobilen. Du letar efter plantskolor. Deras tjänster är precis vad du behöver. Även om du önskade att du hade gröna fingrar får du nöja dig med att du har fingrar överhuvudtaget. De kan klicka, trycka och swajpa tjänster.

Nästa år blir ditt år

För nästa år har du bestämt dig för att ha en mossfri gräsmatta, anlägga en damm och bygga en stenmur. Men den får såklart inte vara för hög. Grannen måste ju kunna se över den. Medan han står där och kikar kan du passa på att bjuda på ett och annat bär.