Rengör dina tänder hos en tandhygienist i Odenplan

22 augusti 2021 jonas olsson

Letar du efter en tandhygienist i Odenplan som kan hjälpa dig att få bukt med dina tänder? Då ska du kolla hos https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct till exempel. 

Till tandhygienisten går man om man behöver göra rent i sin mun och sina tänder. Det är inte riktigt samma sak som att gå till tandläkaren, det är faktiskt skillnad på tandläkare och tandhygienist. Även om inte alla verkar förstå eller veta det. 

Tandhygienisten tar hand om dina tänder och gör dem rena och fina igen. Även om vi borstar våra tänder, hur duktiga vi än är med rengöring morgon och kväll, så kommer det ändå att finnas kvar smuts och beläggningar kring tänderna som bara en tandhygienist kan ta bort. Tandhygienisten tar effektivt bort tandsten och smuts mellan dina tänder som du inte ens visste fanns där, och rengör på djupet.

 

 

Om man är rädd för att gå till tandhygienisten

Har man svårt för att gå till tandläkaren på grund av rädsla så kan även ett besök hos tandhygienisten vara oroväckande. Det kan kännas en del när hen ska ta bort tandsten, särskilt om den har suttit länge och sitter fast väldigt hårt. Hen kan behöva ta i och skrapa riktigt ordentligt, särskilt om man är en person som lider av mycket tandsten. 

Men det här är ingen fara alls. Är du orolig av dig och tycker att det känns obehagligt så kan du få hjälp med bedövning även när du går till tandhygienisten. Många tänker säkerligen att bedövning bara ges vid utdragning av tänder eller lagningar, men så är alltså inte fallet. 

De som är verkligt rädda för att gå till tandläkaren eller tandhygienisten kan även få hjälp med lite lugnande medel innan behandlingen ska börja. På så vis blir patienten lite lugnare och kan koppla av bättre medan tandhygienisten tar bort tandstenen i munnen.

Fler nyheter