Självisolering ute i skogen

Självisolering ute i skogen

Vi verkar verkligen värka varaktigt efter att uppleva och se mer av naturen. Det är bara att kika på alla kanaler på Youtube som kretsar kring bushcraft och vildmarksliv. Kanske har du börjat följa en av dem i år och sett hur antalet prenumeranter bara rusar i höjden?
Å andra sidan har trenden funnits i flera år. Under det senaste decenniet har det till exempel blivit allt populärare att gå och vandra. Många verkar tro att man endast kan göra detta uppe i fjällen. Sanningen är att vandringen alltid finns till hands här i Sverige. De flesta av oss bor i områden omgivna av skog och andra naturupplevelser. 
Det är bara att packa ryggsäcken och ta med dig ett kamerastativ och bege sig ut.

Visst är en av anledningarna till att vandra att faktiskt komma ifrån tekniken. Samtidigt kan det finnas en poäng i att dokumentera sin resa med mobilen fastsatt på stativet från Coolpriser. Kanske kan du inspirera någon annan till att också bara ge sig ut i sitt närområde för att upptäcka omgivningarna.

I dessa tider är det förstås extra intressant. När vi har dragit ned på rörligheten på grund av viruspandemin blir skog och sjöar naturliga tillflyktsorter. Här finns ytor och avstånd, i varje fall för den som är villig att utforska omgivningarna lite. 
Visst. Håller man sig på de stora stigarna kan det bli lite folk. Speciellt nu under påslovsveckan. Är man dock villig att utforska området lite så går det helt klart att hitta ställen där man inte ens kommer att höra en annan människa på flera timmar.

Ibland kan det ju vara skönt att bara känna sig ensam. Som om vore man ute i någon sålts vildmark där äventyret väntar i varje steg som man tar.
Lyckas man bära med sig den känslan även när man väl är hemma – ja då blir hela livet ett äventyr.