Skapa den bästa arbetsplatsen med Herman Miller Aeron

Det finns mycket man kan göra för att skapa en god arbetsmiljö, vare sig man arbetar hemma eller sitter på ett kontor. Har man ett stillasittande jobb så är det även viktigt att man försöker att röra på sig före eller efter jobbet för att kroppen ska må så bra som möjligt. Det kan till exempel vara i form av en promenad, ett pass på gymet eller genom en aktivitet man tycker om att utöva. 

Man arbetar bäst på en plats som är välstädad och inte har en massa onödiga saker som ligger och skräpar. Ägnar man långa stunder till att flytta runt saker för att komma åt något annat eller leta efter något som försvunnit i röran så förlorar man viktig arbetstid. Med ett välstädat skrivbord finns det dessutom inte en massa saker som distraherar och stjäl fokus från arbetet, man bör därför hålla skrivbordsytan så minimalistisk som möjligt.

God ventilation och växter som skapar bra luft i rummet kan ha en positiv inverkan på effektiviteten. Dålig ventilation kan leda till huvudvärk och trötthet, ju bättre luft desto piggare hjärna. Man bör som sagt ha så lite saker som möjligt på sin arbetsyta men det kan vara bra att ha några saker som kan påverka kreativiteten på ett positivt sätt, exempelvis en bild på en plats man tycker om eller trevliga detaljer kopplade till arbetet. 

Det allra viktigaste är dock att sitta bekvämt och bra. Har man ett stillasittande arbete så är en ergonomisk kontorsstol en av de viktigaste investeringarna man kan göra. Herman Miller Aeron är en riktig klassiker när det kommer till kontorsstolar. Några av anledningarna till att den blivit så populär är att den är tillverkad i högsta kvalitet, den har flera justeringsmöjligheter och den formar sig efter kroppen, vilket gör den till en av de mest ergonomiska kontorsstolarna som man kan hitta på marknaden.