Skydda dig, dina barn och dina djur mot värme och UV-strålningar

30 april 2019 jonas olsson
Skydda dig, dina barn och dina djur mot värme och UV-strålningar

Solfilm kan appliceras på glasrutor tillhörande både fordon och fastigheter. Solfilm finns i olika färger och nyanser, allt för att du ska ha möjlighet att hitta den solfilm som passar din smak och dina behov på ett optimalt sätt. Vill du ha ett skydd utan att det syns så finns det genomskinlig solfilm. Vill du istället använda solfilm i syfte att minimera insyn och värmeinsläpp i ditt fordon och din fastighet kan du välja solfilm i olika nyanser av svart eller reflekterande färger.

 

Solfilmens funktion

Solfilmen skyddar mot solens farliga UV-strålar och mot dess hettande värme. Förutom detta kan solfilmen även användas som en säkerhetsfilm som håller samman glaset och minimerar glassplitter vid yttre våld. Säkerhetsfilmen kan på så sätt skydda barn och djur mot glassplitter men försvårar även pågående inbrottsförsök. Att solfilmen dessutom förhindrar att föremål blir solblekta, gör att ditt hem eller din affärslokal kan kännas fräschare en längre tid utan att du tvingas byta ut dina möbler och övriga föremål som ser slitna ut på grund av solens blekande effekt.

 

Montering av solfilm

För att undvika bubblor i solfilmen, eller en solfilm som inte riktigt räcker till åt alla håll vid en misslyckad montering, kan du välja att anlita proffs för att montera solfilm på ditt fordon eller din fastighet. Det finns många företag som jobbar med detta, blanda annat finns det ett företag som säljer och monterar solfilm i Vetlanda efter dina behov och önskemål – Best Of Wrapping. Det är viktigt att personen som monterar din solfilm har det tålamod som krävs för den enorma noggrannheten som behövs för att på så sätt undvika vanliga misstag. Om montören dessutom kan erbjuda att montera solfilm från välkända varumärken så får du troligtvis en solfilm som inte skadas lika lätt som en variant av sämre kvalitet. Därmed undviks fula repor i solfilmen.