Spela spikeball med tre bollar

19 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Spikeball är ett nytt spel som går ut på att man ska studsa en boll i ett runt nät som spelarna står kring och utmaningen är att motståndarna ska returnera bollen. Spelet har blivit populärt då det, trots sina ganska enkla regler bjuder på en rejäl utmaning. Det är viktigt för alla deltagare att vara i rörelse hela tiden och hinna slå tillbaka bollen. Vinner gör det lag som får motståndarlaget att tappa bollen på marken. Spikeball är ett populärt spel att ha med sig till stranden. Det är också perfekt att spela hemma i trädgården.

Som så många andra spel så kräver spikeball ett visst mått av övning för att man ska bli riktigt bra. Men många rycks med i spelet eftersom det är utmanande högaktivt och roligt. Har man väl fått kläm på reglerna så gäller det bara att träna och fortsätta spela. Prova att byta deltagare i varandras lag ibland för att skapa lite extra spänning och utmana varandra. 

 

image

 

Utmana varandra med spikeball i sommar

Det ovanliga med spikeball är att det inte finns någon planhalva eftersom att nätet är cirkelformat. Spelarna rör sig alltså fritt runt nätet hela tiden och man få bara passa till varandra två gånger inom laget, innan det är dags att studsa bollen ner i nätet och det andra laget måste returnera den. Låter superenkelt, eller hur? 

Spelet är tänkt att spelas två mot två. Men vill man öka svårighetsgraden ytterligare så kan man vara fler i respektive lag. Men tipset är att börja med två i varje lag. Ni kommer upptäcka att det kan vara utmanande nog, åtminstone i början. Sommaren är räddad med ett tre-bollars spikeball spel med sig på semestern med familjen eller till stranden med polarna. Spelet som erbjuder både bra fysisk träning och som är roligt och utmanande är här.