Tar du hand om ditt kök?

Tar du hand om ditt kök?

Det sägs att köket är det rum folk tycker är allra viktigast när de letar ny bostad. Kanske för att det ger en bild av hela bostaden. Vi spenderar trots allt mycket tid där, och ett skinande kök ger ett positivt intryck av hela hemmet. Det är också det rum många väljer att renovera som nyinflyttade. Folk har helt klart en bild av hur deras drömkök ska se ut, men det finns en del begränsningar på inredningen som gör att det aldrig blir exakt som du vill ha det. En del vitvaror och diskbänkar är designade utifrån ett praktiskt syfte och ser oftast likadana ut.

 

 

Inför renoveringen

Diskbänkar följer dessutom en viss standard, både kvalitetsmässigt och när det gäller mått. Detta gör att du lätt och smidigt kan byta ut en gammal rostig diskbänk mot en sprillans ny av samma mått. Men olika människor har såklart olika behov. Husets kök betraktas ju som husets hjärta och därför väljer många att helrenovera hela rummet och designa om det från grunden. Här kommer problemet med de standardiserade diskbänkarna in. Trots de olika standardmåtten måste köket ändå anpassas efter modellen du väljer. Turligt nog finns det en lösning för de som vill designa sitt drömkök, in i minsta detalj.

De perfekta måtten

Varför inte designa din diskbänk från grunden i ett digitalt ritprogram? På http://www.intra-teka.com/svenska har du tillgång till en sådan tjänst. Förutom mått kan man bland annat bestämma håltagningar, uttag för både häll och ventiler. Med programmet kan du med andra ord ta hänsyn till både form och funktion, utan att behöva anpassa bilden av ditt drömkök efter tråkiga standardmått. Det är också väldigt lätt att förstå sig på och använda, eftersom de flesta val görs med enkla drag-and-drop-funktioner. Väck den slumrande inredningsarkitekten i dig och kolla in det här programmet. När du är klar med ditt mästerverk är det bara att invänta leveransen!