Tid hos tandläkare i Kista en klassisk ursäkt

Finns det någon mer klassisk och urvattnad ursäkt för att undvika någonting som den att du har en tandläkartid? Redan i skolan började du säkert använda dig av den. Ett oförberett prov på förmiddagen? Skulle inte tro det, du ska ju till tandläkaren. En lång föreläsning med den tråkigaste läraren på hela skolan? Inte idag, du har tid hos tandläkaren. Redovisningen i eftermiddag klockan fyra? Inte för dig, du måste till tandläkaren då. 

Det kan nog satsas pengar på att det fortfarande är många tandläkarkallelser via sms som förfalskas av skolungdomar. Elever som visar upp meddelandet om att de har en tandläkartid inbokad just då den där vedervärdiga lektionen skulle pågå. Vilken tillfällighet.

Det gäller dock att använda kallelserna, oavsett om de var fejk eller inte, på ett smart sätt. Självklart är man tvungen att sprida ut dem ordentligt över hela läsåret. Det funkar liksom inte att “gå till tandläkaren” varje vecka utan att bli påkommen. 

 

 

Uppdatera din ursäkt

Risken är i så fall att det blir lite som pojken som ropade varg. Den dagen du faktiskt slår ut en tand eller får tandvärk finns det ingen lärare som kommer godkänna ursäkten om du redan “varit hos tandläkaren” fem gånger samma månad. Förutsatt att du inte har en otroligt komplicerad tandställning som måste justeras typ en gång i veckan. Men hur många har egentligen det nuförtiden? 

Riktigt illa är det om din lärare får för sig att googla “Tandläkare Kista” för att dubbelkolla med din så kallade tandläkare om du faktiskt är där på besök så ofta som du påstår. Eller kanske ändå inte med tanke på att det borde vara konfidentiell information mellan dig och din tandläkare. Det är kanske den förklaringen du ska köra med istället. “Kolla med min tandläkare” kan du säga till din lärare. Det funkar säkert.