Vad har du för relation till Norrland?

Vissa är födda och uppväxta i trakten. Andra har släkt och åker på familjeträffar ett par gånger om året. Men en sak är säker: Det är något speciellt med Norrland och en viss stämning och atmosfär infinner sig när man vistas där. Det kan många intyga. Folk som kommer från trakten talar sig ofta varma om kulturen och stämningen och menar att de ofta längtar tillbaka. Vissa har en sån stark koppling till Norrland att de tar det hela ett steg längre. Känner du till att det numera finns restauranger och barer runt om i landet som specialiserar sig på norrländsk tradition?

 

Med en smak av vilt

Det är intressant när lokala restauranger hämtar inspiration från andra platser ute i landet – en kombination där traditionell kokkonst serveras i urban miljö! Visste du att de dessutom erbjuder norrländsk catering i Stockholm? Du får en minst sagt udda, men utsökt, meny till din nästa tillställning om du anlitar Knut Catering. Efter en snabb titt på menyn konstaterar man att maten hämtar mycket inspiration från Norrlands vildmark. Deras bufféförslag innehåller mycket spännande rätter. Vad sägs om gravad ren, Västerbottenbakad majskyckling eller rökt röding till varmrätt? Det bjuds även på norrländska ostar, syltade primörer och fläderpannacotta till dessert.

Hyr en kock

Vill du ha en ännu mer genuin norrländsk upplevelse? Det finns då möjlighet att för en kväll hyra in en kock som kommer och lagar hela menyn på plats men även berättar mer om norrländsk matlagningstradition, råvaror och annan kulturell kuriosa om trakten. Mycket av smaken kommer ju från sättet maten tillagas på, så det här är ett utmärkt tillfälle för dem som är intresserade av att se hela tillagningsprocessen, från råvara till rykande varmrätt. Så varför inte beställa catering till kommande firmafest? Maten och drycken kommer att ta dig och dina arbetskamrater till de norrländska urskogarna för en smakupplevelse ni sent ska glömma!