Den fibersnabba vägen mot framtiden

Det tar tid att utveckla positiva vanor. Att gång på gång göra saker som kanske känns jobbiga och utmanande men som man ändå vet är bra för en. Att tänka långsiktigt kräver helt enkelt en hel del. Kanske mer än någonsin i dessa dagar, då vi på många sätt har blivit vana vid motsatsen: Kortsiktighet.

Vägen till framgång

För när vi lever ett förhållandevis bekvämt liv så börjar vi tappa perspektiv på saker och ting. Detta tillstånd som vi befinner oss i nu. när det mesta bara finns ett klick bort, är ett enormt undantag i mänsklighetens historia. För det mesta fick våra förfäder kämpa hårt, planera och agera klokt för att överleva.  Det är bara under de senaste generationerna som vi egentligen har kunnat leva rätt bekymmersfritt.

Samtidigt inser man att de där egenskaperna som våra förfäder applicerade på överlevnad är samma egenskaper som framgångsrika människor applicerar på sin framgång.

För det är samma långsiktighet och fokus som har tagit dem till den position de befinner sig idag – även om vi gärna tror att deras väg har varit spikrak och kort.

Så nästa gång du sätter dig framför datorn, fundera på om det finns något som du kan lägga ett par minuter på som inte endast är nöje eller vardagsplikter – utan något som faktiskt kan lyfta din tillvaro. Vi har trots allt begåvats med snabba anslutningar med fiber, även när vi bor ute på till exempel Hönö på den svenska västkusten. Använd detta till dina fördel och planera för hur du ska nå dina drömmar i framtiden. 

För annars är det lätt hänt att tiden bara går och du egentligen arbetar för någon annans dröm. Ett första steg är helt enkelt att göra en mindmap där du sätter ordet ”Dröm” i mitten. Sedan spånar du bar helt fritt och ser vilka ord och meningar som dyker upp.

Fortsätt spinna vidare på det sättet, även när det känns löjligt eller krystat, så kommer du till slut att få en hel del intressanta idéer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *