Det vilda väntar på dig

Vågorna slår mot stranden när sommarnatten börjar göra sin närvaro klar. Att befinna sig vid någon av våra kuster såhär års är verkligen en upplevelse – för alla sinnen. Man liksom marineras i den skönhet som finns överallt omkring oss. Speciellt när dagen och natten möts i nyanser av gult, orange, rött, blått och svart.

Vi omges av dessa upplevelser. Överallt går det att finna något som får själen att stämma upp i en symfoni. Det kan vara något så enkelt som en promenad genom det lokala friluftsområdet som att man ägnar sig åt ridning någonstans ute på landsbygden. Det finns gott om saker att njuta av, bara man tillåter sig själv att faktiskt njuta.

Aldrig någonsin har vi väl blivit påminda om det så som nu. Inte i modern tid i varje fall. Under pandemins skugga söker många av oss sig ut till skog, mark och sjö.
Här finns lugnet och vilan.
Här finns en chans att glömma bort de tider som vi lever i, om så för bara några timmar.

Vi behöver det här livet. Nedkopplat och avkopplat är så som vi människor har levt under majoriteten av var tid här på jorden. Våra kroppar är gjorda för att ett rörligt arbete, vilket inte riktigt går att jämföra med att sitta och stirra på en datorskärm hela dagarna.

Låt därför din kropp och själ leva genom att ta dagliga promenader, lär dig något nytt – som att rida – och låt dina sinnen bara i den upplevelse som livet här på jorden innebär. Det är på det sättet som vi tar tillbaka vår hälsa och vårt välmående. Trots allt så kan man till exempel få skogsbad på recept nuförtiden.

Vi behöver helt enkelt återupptäcka allt som väntar på oss utanför våra städer. Kan du höra hur det vilda kallar på dig – i just denna stund?