Snabbmat på menyn

30 maj 2019 jonas olsson
Snabbmat på menyn

 

Amerikanerna visste vad de höll på med. En cirkulär bit av pressad köttfärs, sallad, dressing, ketchup, senap och två skivor bröd – den ena ovanpå och den andra under. Ibland har man lök och tomater. Därtill väljer många även att även lyxa till det lite extra med ingredienser som ost och bacon.

 

Denna matkreation är känd över hela världen och skulle nog kunna kallas för snabbmatsrestaurangernas juvel. Vem brukar inte ta sig en sväng förbi Donken en fredagsnatt eller ta driven på Max när man är på väg hem från arbetet? Men var invånarna i landet västerut hämtade inspirationen till skapelsen är inte klarlagt. Kanske kom det från varmkorven som också serveras mellan två bröd? Vad ursprunget än må vara har hamburgaren fått folk att njuta i omkring 100 år.

 

 

Hamburgare ska ha kvalitet…

 

…och nu handlar det inte om invånarna i Hamburg, utan om den (för många) delikatess som noggrant beskrivits ovan. Om du är ute efter hamburgare i Stockholm behöver du inte leta längre: http://axelsgrill.se. Axel’s grill erbjuder en stor meny, som inte enbart består av hamburgerrätter. De har bland annat wraps med pulled pork eller kyckling, kebabtallrik, laxtallrik, chorizo och sallad. Om man inte skulle känna sig riktigt mätt kan man alltid köpa till lite finger food, eller avsluta måltiden med glass som efterrätt.

 

Att välja hamburgerrestaurang

 

Först och främst bör man fundera kring vilken budget man har att röra sig med. Det andra handlar om att veta vad man är sugen på, vilket oftast är det svåraste beslutet. Restaurangernas varierande menyer passar ofta många olika smaker.

 

Bra mat ska smaka bra och det är viktigt att det tillagas i fräscha utrymmen som följer rådande regelverk kring livsmedelshygien. Vissa restauranger erbjuder också olika typer av hamburgerbröd, något som kan vara lite extra lockande när man är ute efter att sätta tänderna i den perfekta hamburgaren.