Spela piano är roligt

Spela piano är roligt

Kanske har du barn som vill gå i musikskola och lära sig att spela piano. För att få ta lektioner måste man ha ett instrument att öva på. Kanske tycker du då att ett piano skulle stå i vägen hemma och vara för stort. Men det är ju så att vi ser till att skaffa oss plats för det vi verkligen vill ha, så du kan ju ge projektet en chans, i alla fall. Är du tveksam till modell och skick, är det allra bäst att du köper ett begagnat hos en pianospecialist. Du får på så sätt ett piano som är bedömt av proffs och genomgånget, så att du får valuta för pengarna. Du får också goda råd på köpet och hemtransporten går säkert att lösa. Du hittar lätt ditt begagnade piano i Stockholm. 

 

 

Tänk på stämningen

 

När det har gått ett år kan man behöva stämma pianot på nytt. Vid den tiden kanske hela familjen har kommit igång med spelandet, och då märker du skillnaden på ljud från ett nystämt piano. En pianotekniker kan inte bara stämma, utan han kan också renovera pianon, byta strängar och lackera om flyglar och pianon. Han har mycket att erbjuda om du kollar i hans verkstad. Det är inspirerande att utveckla en hobby, och man blir aldrig fullärd när man spelar piano. 

 

Många modeller

 

Köper du ett piano genom en privatperson genom en annons måste du göra all kontroll själv. Blir du inte nöjd är det svårt att få någon hjälp från säljaren. Om du däremot köper ditt piano eller flygel från en pianotekniker med egen verkstad, har du fler modeller att välja på och kan få proffstips på köpet. Du kan få pianot omlackerat i en annan färg, och du kan få det hemkört och stämt. Du får helt enkelt en väldigt bra service.