Stå stabilt på körplåt

24 november 2021 Lily Hansen

editorial

Att ha stora fordon ska inte hindra en från att ta sig in på även de mindre vägarna, men att trycka sig fram är inte heller så smart. En grusväg som inte är så stark kan ha problem att klara av stora fordon som lastbilar och maskiner. Trots det kan de behöva vistas där. För att skydda marken från att förstöras kan man lägga ut körplåt. Körplåt hjälper till att stadga upp marken och skyddar den från att ta för mycket skada. 

Körplåt kan användas på mer än grusvägen. Man kan även använda det om man till exempel gör något markarbete där maskiner behöver stå säkert. Men marken är för dålig, så då lägger man ut körplåt. 

De används även för de som gör renoveringar. Istället för att lämna allt för fula spår i marken av maskinen, så kan man ställa dem på körplåt som skyddar marken. Körplåt skyddar marken, men marken kan fortfarande ta skada av de tunga maskinerna. 

 

image

 

Varför körplåt?

Funderar ni på hur körplåt kan vara så skyddande för marken? Det blir ju fortfarande ett tryck som ligger emot. Skillnaden är att när man använder sig av körplåt så fördelar man ut vikten. All vikten från maskinen läggs jämnt över hela körplåtar. Dessutom blir det inte direktkontakt med däcken för marken, vilket minskar på skadan för marken den står på.

Du behöver inte köpa körplåt om du bara ska använda det vid något enstaka tillfälle. Då kan det vara bättre att hyra det istället. Vill du veta mer om körplåt och hur det funkar kan du göra det här http://www.steelproab.se/

Finns inte den storleken du behöver? Inget problem det heller, genom att sätta ihop flera olika körplåtar så kan du fixa den storlek du behöver. Man hanterar inte körplåt för hand, det är de alldeles för stora och tunga för.